Il Divino di Milano: horeca-interieur op zijn best

Toog voor Italiaans restaurant

Voor dit Italiaans restaurant hebben we de toog ontworpen. De eigenaars, Sylvie en Johan, wilden graag een ontwerp dat versmolt met het interieur van hun nieuwe zaak in Gooreind. Johan groeide op in het befaamde Italiaanse restaurant Milano in Antwerpen. Daar leerde hij de stiel van het Italiaans koken. Zijn echtgenote Sylvie, een rasechte Gooreindse, kon haar man overtuigen om Antwerpen achter zich te laten en in de voormalige pastorie van Gooreind samen hun droom waar te maken.

De toog als subtiele blikvanger

In de pastorie zijn veel originele elementen mooi bewaard. En toch oogt het interieur heel hedendaags en modern. Het design is subtiel en strak én toch ook opvallend. De toog vangt meteen uw blik als u het restaurant binnenkomt. Hij is deels opgetrokken uit hetzelfde hout als het parket: natuurlijke eik. Dat maakt dat de toog als het ware uit de grond rijst als een… altaar – een subtiele verwijzing naar de katholieke oorsprong van dit pand.

Toog met hout en zwarte MDF-vlakken

In de toog zijn ook zwarte vlakken ingewerkt om het hout nog beter te laten uitkomen en het geheel niet te massief te maken. Hij bestaat uit drie delen: de natte toog, de droge toog en een doorgeeftoog die zicht geeft op de open keuken. Elk deel van de toog is specifiek ontworpen voor zijn functie en is gebruiksvriendelijk en ergonomisch.

Functioneel logo in de toog verwerkt

Het logo midden op de toog doet dienst als eye-catcher en is tegelijk ook functioneel. Achter dat logo zit namelijk de kassa verborgen. Een anders soms storend element wordt op die manier discreet weggewerkt. De toog komt niet massief over en is perfect geïntegreerd in de ruimte. Hij vergroot optisch de zitruimte en zorgt zo voor een ruimtelijk gevoel.

Sfeervolle ledverlichting ingewerkt in de toog

Het doorgeefgedeelte is dan weer de gespiegelde variante van de andere twee delen: het zwarte MDF-gedeelte springt eruit en het houten gedeelte ligt meer naar binnen en krijgt zo meer nadruk. Ook de ingewerkte ledverlichting speelt daarop in. Let ook op de mooie sfeerverlichting boven het ander gedeelte van de toog.

Functionele en gebruiksvriendelijke toog voor de zaalmedewerkers

Studio Franck maakt ook altijd doordacht werk van de praktische kant van een interieurconcept. Zo is de toog niet alleen mooi voor het oog, maar ook heel handig en functioneel voor de zaalmedewerkers. In de meeste togen zitten de frigo’s ergens onhandig onderaan in een verloren hoek. Heel moeilijk voor de barman of barvrouw die zich zo honderden keren per shift moet bukken en zich in een onnatuurlijke hoek moet wringen. Daarom hebben wij de koekasten discreet tegen de zwarte muur opgehangen met een speciale ijzersterke constructie. Zo gaan het praktische en het esthetische hand in hand.

Een persoonlijk ontwerp voor uw toog in uw horecazaak?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Bij u op uw zaak of in mijn studio.
Bel +32 486 61 65 68 of stuur mij een mail.