Keukenrenovatie in Wuustwezel

Praktische én uitnodigende keuken

Uw keuken is het hart van uw huis. U kookt er bijna dagelijks, zit er gezellig samen met uw gezin, familie en vrienden. Zou uw keuken niet de meest gebruikte ruimte in huis zijn? Daarom is het belangrijk om bij een keukenrenovatie niet alleen te kiezen voor een praktisch ontwerp, maar tegelijk voor een keuken die ook uitnodigend en gezellig is.

Moderne en eigentijdse keukenrenovatie

Deze keuken was voordien wat donker en in een hoek geduwd met weinig binnenvallend licht. Eerder in een landelijke, klassieke stijl opgetrokken en niet zo praktisch om in te koken. De eigenaars wilden een moderne, frisse look voor hun nieuwe keuken met meer daglicht, veel praktische opbergruimte, en een aangename sfeer. Het geheel moest ook onderhoudsvriendelijk zijn.

Witte MDF-deuren in combinatie met eikfineer en wit keramisch werkblad

Uiteindelijk hebben we gekozen voor een witte MDF-kasten gecombineerd met eikfineer en massieve eik. Het oogt fris en modern, eigentijds en strak. Aan alle details is aandacht besteed.

Extra lichtinval door glazen deur en lichtstraat

Zo werd het kleine raam vervangen door een deur in glas die uitgeeft op de tuin. In de aangrenzende leefruimte installeerden we een heel aangename lichtstraat. Ook de keuken profiteert mee van die extra lichtinval van de glazen deur en de glazen koepel. Er werd ook voor voldoende stopcontacten gezorgd overal. Iets wat voordien ontbrak.

Praktische schoenenkast

In de hoek van de keuken naast de deur – waarlangs de bewoners binnen- en buitengaan – is een grote schoenkast ingebouwd. Deze kast heet een handige brede deur die ver opengaat om zo makkelijk schoenen in en uit de kast te nemen.

Breed werkblad met brede kookplaat

Er is een breed werkblad voorzien om uitgebreid te kokerellen. Ook voor de oven en microgolfoven – die op een handige hoogte zijn geplaatst – is er ruimte om schotels direct ervoor neer te zetten. Ook de kookplaat is ongewoon. Het is een brede kookplaat zodat potten naast elkaar op het vuur kunnen gezet worden. Zo hoeft de kok van dienst zich niet over andere kookpotten te buigen om in de juiste kookpot te roeren. De details maken deze keukenrenovatie helemaal af.

Een persoonlijk ontwerp voor uw keukenrenovatie?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Bij u thuis of in mijn studio.
Bel +32 486 61 65 68 of stuur mij een mail.